Всичко, което трябва да знаете за iPhone 13

Всичко, което трябва да знаете за iPhone 13

Екран и външен вид

Продуктите външно приличат на iPhone 12, но са с по-различно изрязан дисплей в горната част, с по-бързи чипове и с модернизирани камери.

Размерите на екрана отново са 5,4 инча, 6,1 инча и 6,7 инча, в зависимост кой модел избира потребителят.

След като през есента на 2020 година компанията Apple направи премиера на своя iPhone 12, с нов дизайн и 5G свързаност, за новия модел анализаторите предвиждаха скромни хардуерни подобрения и по-задълбочен фокус върху 5G достъпа.

Новите версии ще работят с версия iOS 15, актуализация на операционната система, която започна през месец септември с няколко подобрения в инструментите в начален екран, нови функции в приложенията Maps и Messages, актуализирани възможности за поверителност и подобрения в wеb браузъра, FaceTime, приложението Wallet и за следене на здравето.

Камера

Apple оборудва новия си iPhone с нов впечатляващ нов видео режим - може да се използва за управление на зоната на фокусиране във видеоклипове.

iPhone 13 Pro е с преработени обективи. Това се отнася за телефото, широкоъгълния и свръх широкоъгълния обектив. Производителят е дал заявка, че снимането при слаба светлина трябва вече да бъде по-добро поне при по-дълго време на експозиция.

Чип и батерия

Всички нови модели на смартфона са с новия чип A15 Bionic.

Според данни на производителя батерията на iPhone 13 издържа с един час и половина по-дълго от вече достатъчното време на автономност на iPhone 12, докато увеличението при iPhone 13 Pro е дори с 2,5 часа.

Цена

Цената е 999 или 1099 долара. Доставките започват на 24 септември, а предварителните поръчка за новия iPhonе 13 Pro започнаха една седмица по-рано.

Любопитно

Китайските потребители са направили над 2 милиона предварителни поръчки на iPhone 13 още в първите два дни след официалната му премиера (14 септември).

По този начин iPhone 13 става значително по-търсен от предишния модел iPhone 12, когато за него в Китай заявките са били около 1.5 милиона. Според маркетолозите Counterpoint Research в момента на смартфон пазара в Китай няма апарат, който да бъде заплаха за iPhone 13 в сегмента над 750 долара, за разлика предишни години, когато Huawei са пускали свои продукти като Mate серията например.

За повишеното търсене може би спомогна стратегията новите iPhone 13 модели да имат по-ниски цени от iPhone 12. Цените на новите модели в Китай започват от 5199 юана за iPhone 13 mini, 5999 юана за iPhone 13 и 7999 юана за iPhone 13 Pro. Това прави тези смартфони по-евтини с от 300 до 800 юана сравнени с iPhone 12.

По всичко личи, че с този си опит и стратегия, концерна дава заявка за много сериозни продажби на силно желания китайски пазар.

Източник: БНР


Дата: 22.09.2021