Лайфстайл

Лайфстайл

Неделина Неделчева е 56-ата Царица Роза на Казанлък

Неделина Неделчева стана 56-ата Царица Роза на Казанлък. На второ място журито постави Елена Николаева, а трета в престижния конкурс стана Мариам Григорова. Трите абитуриентки бяха избрани по време на пищен спектакъл на сцената на Дома на културата „Арсенал“, а за короната се състезаваха над 20 момичета.

15.05.2024
Лайфстайл

Райчо Райчев е „Мъж на годината“ за 2023 година

Райчо Райчев е „Мъж на годината“ за 2023 година. Той бе обявен тази вечер на церемония в столичен клуб. Номинирани за наградата бяха също писателят Георги Господинов и баскетболистът Александър Везенков.

15.05.2024
Лайфстайл

Велики понеделник е, започва Страстната седмица

Велики понеделник е. Започва последната седмица преди Великден, наречена още Страстната седмица. От Велики понеделник до Велика събота православната църква проследява събитията през последната седмица от живота на Исус Христос на земята.

29.04.2024
Лайфстайл

Фондация „Рома“ отбелязва Международния ден на ромите

Фондация „Рома“, заедно с Община Пловдив, ще отбележи Международния ден на ромите на 8 април в Дома на културата „Борис Христов“, като част от проекта „Създаване на център за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише в квартал „Столипиново“.

Лайфстайл

Откриват се изложенията „Природа. Лов. Риболов“ и „Цветна пролет“

От днес до неделя Пловдив е домакин на две специализирани изложби – международното изложение „Природа. Лов. Риболов“ и пъстрата изложба „Цветна пролет“. Те се провеждат в Международния панаир в Пловдив и са ориентирани към професионалисти и любители.

Лайфстайл

Честваме Благовещението на Света Богородица

Днес християните празнуваме радостната, благата вест за въплъщението на Божия Син от Света Дева Мария, наречена сетне Богородица, защото родила въплътения Бог. Това събитие описва евангелист Лука в началото на своето евангелие. То е установено като Богородичен празник още в първите векове от живота на Църквата.

25.03.2024
Лайфстайл

Ден на отворените врати в Националния институт по метеорология и хидрология

В Световния ден на водата Националният институт по метеорология и хидрология организира Ден на отворените врати. Посетителите ще научат как работи хидрометеорологичната служба в България, ще се запознаят с изследванията на метеоролози и хидролози, свързани с времето, климата и водата.

22.03.2024
Лайфстайл

Мотористи тръгват на рокерско шествие от Пловдив до Бачково

Рокери от Пловдив и областта се събират в 12 ч. на традиционно пролетно рокерско шествие до Бачково.

22.03.2024
Лайфстайл

Велико Търново чества своя празник - шествие, концерти и благослов

За 145-а година Велико Търново чества днес своя празник. Денят е посветен на победата на цар Иван Асен Втори в битката при Клокотница през 1230 година.

22.03.2024
Лайфстайл

Над 90% от хотелите по морето ще отворят за Великденските празници

Над 90% от хотелите в курортните комплекси ще работят за Великденските празници, каза още Стоянов, а основна причина за това е и близостта с началото на активния летен сезон. Неговата надежда, както и тази на колегите му, е с Великденските празници да се получи и удължаване на сезона, защото свитостта с до 60 дни активен сезон се е отразила негативно на бранша.

21.03.2024
Лайфстайл

Кулминация на празника "Кюстендилска пролет"

Днес е кулминацията на празника "Кюстендилска пролет". Денят е и официален празник и почивен ден за община Кюстендил. Програмата ще започне в 11:30 ч. на площад "Велбъжд" с отслужване на молебен за здраве.

21.03.2024
Лайфстайл

Популярни европейски дестинации посрещат туристите с все по-високи такси

Броят на туристите в Европа се увеличава постоянно след края на пандемията и през това лято се очаква значително да надхвърли предпандемичните нива. Резервациите за полети с нискотарифни авиокомпании на Стария континент се увеличава с по 10 процента годишно от 2010 г. насам.

Лайфстайл

Откриват в Смолян обновеният Планетариум

В Смолян официално ще бъде открит обновеният Общински културно-образователен център "Планетариум с Астрономическа обсерватория". Съоръженията съществуват от 1975 г. и са най-популярната туристическа дестинация в града.

29.02.2024
Лайфстайл

Отбелязваме Международния ден на майчиния език

Днес отбелязваме Международния ден на майчиния език. Празникът има за цел да насърчи осъзнаването на езиковото и културно многообразие и многоезичието.

21.02.2024
Лайфстайл

Започна Седмицата на модата в Милано

Модните кръгове се събират от днес в Милано, за да гледат италианските колекциите дамска мода есен-зима 2024-2025 и особено тази на новия дизайнер на "Москино", в контекста на несигурност в луксозния сектор, съобщи АФП.

21.02.2024
Лайфстайл

Националният парк "Рила" отбелязва 32 години от създаването си

С тематични занимания, еколектории и дни на отворените врати Национален парк "Рила" ще отбележи 32 години от създаването си и обявяването на най-голямата защитена територия в България.

20.02.2024
Лайфстайл

Стогодишен юбилей отпразнува Еленка Хаджийска с роднини и приятели в радомирското село Владимир

Празникът ѝ, състоял се в местното читалище, уважи лично и кметът на община Радомир Кирил Стоев. На тържеството тя получи от него поздравителен адрес, кошница с цветя, икона на св. Димитър и скулптура на прословутия радомирски бозаджия.

19.02.2024
Лайфстайл

Бернар Арно измести Илон Мъск от позицията на най-богат човек в света

Бернар Арно, ръководител на "Луи Вюитон Моет Хенеси" (LVMH /Louis Vuitton Moët Hennessy), изпревари Илон Мъск и вече е най-богатия човек в света, съобщи Юронюз.

30.01.2024
Лайфстайл

Големите модни къщи стъпиха предпазливо на подиума в Париж

На фона на разнопосочните сигнали за продажбите на луксозни стоки Седмицата на висшата мода в Париж премина предпазливо и без изненади.

29.01.2024
Лайфстайл

Хората избраха "изкуствен интелект", "сглобка" и "времеубежище" за думи на 2023 година

"Изкуствен интелект" с 45 процента, "сглобка" с 37 на сто и "времеубежище" с 35 процента от гласовете са знаковите думи и изрази за 2023 година за България.

22.01.2024