Лайфстайл

Лайфстайл

Третото издание на "Ден на полето" в област Добрич започва днес край село Попгригорово

Третото издание на "Ден на полето" в област Добрич започва днес на полето край село Попгригорово и ще завърши на 25 юли.

23.07.2024
Лайфстайл

Православната църква почита света Марина

На 17 юли православната църква почита света Марина. На днешния ден празнуват Марина, Марин, Маринела и техните производни.

17.07.2024
Лайфстайл

Глигани по плажовете на Италия: Ако температурата е непоносима, даже се крият под някой чадър

Най-често глиганите са идвали по плажовете на област Лигурия, а местните медии вече описват ситуацията като "консолидирана еволюция" на тези животни.

15.07.2024
Лайфстайл

Започва второто издание на Jazz and Art Festival в троянското село Орешак

Започва второто издание на Jazz and Art Festival в троянското село Орешак, съобщи за БТА Камен Хасъмски, главен организатор на събитието. То ще продължи четири дни – от 11 до 14 юли. Домакин на фестивала е Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак.

Лайфстайл

Днес е Еньовден и празник на Светия Дух

За православния свят днес е празникът на Светия Дух. Отбелязва се винаги след неделята на Петдесетница, когато се празнува слизането на Светия Дух над апостолите, при което те получили благодатните му дарове.

24.06.2024
Лайфстайл

Празник на слънцето във "Факултета"

Три работилници за деца – музикална, за хип-хоп, водена от рапъра Жлъч, за рисуване на графити, водена от известния графити артист Константин Кръстев-Костура и занимания по брейк танци са включени в днешната програма, с която ще се проведе празник на слънцето в квартал "Факултета", съобщават организаторите от "Грийнпийс" – България, „Хабитат България“ и Център МИР.

20.06.2024
Лайфстайл

Тридневен международен фестивал на лавандулата започва утре в Чирпан

Международен фестивал на лавандулата ще се състои в Чирпан на 21, 22 и 23 юни, съобщиха за БТА от местната администрация. Програмата на тридневния форум включва разнообразни инициативи, а събитието се организира под патронажа на Министерството на туризма и на Министерството на културата.

20.06.2024
Лайфстайл

Фестивалът на античното наследство "Орел на Дунава" ще бъде открит край село Рибен

На колодрума в село Рибен, община Долна Митрополия, тази вечер ще бъде открито 18-ото поредно издание на Фестивала за античното наследство "Орел на Дунава", съобщават организаторите.

14.06.2024
Лайфстайл

Неделина Неделчева е 56-ата Царица Роза на Казанлък

Неделина Неделчева стана 56-ата Царица Роза на Казанлък. На второ място журито постави Елена Николаева, а трета в престижния конкурс стана Мариам Григорова. Трите абитуриентки бяха избрани по време на пищен спектакъл на сцената на Дома на културата „Арсенал“, а за короната се състезаваха над 20 момичета.

15.05.2024
Лайфстайл

Райчо Райчев е „Мъж на годината“ за 2023 година

Райчо Райчев е „Мъж на годината“ за 2023 година. Той бе обявен тази вечер на церемония в столичен клуб. Номинирани за наградата бяха също писателят Георги Господинов и баскетболистът Александър Везенков.

15.05.2024
Лайфстайл

Велики понеделник е, започва Страстната седмица

Велики понеделник е. Започва последната седмица преди Великден, наречена още Страстната седмица. От Велики понеделник до Велика събота православната църква проследява събитията през последната седмица от живота на Исус Христос на земята.

29.04.2024
Лайфстайл

Фондация „Рома“ отбелязва Международния ден на ромите

Фондация „Рома“, заедно с Община Пловдив, ще отбележи Международния ден на ромите на 8 април в Дома на културата „Борис Христов“, като част от проекта „Създаване на център за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише в квартал „Столипиново“.

Лайфстайл

Откриват се изложенията „Природа. Лов. Риболов“ и „Цветна пролет“

От днес до неделя Пловдив е домакин на две специализирани изложби – международното изложение „Природа. Лов. Риболов“ и пъстрата изложба „Цветна пролет“. Те се провеждат в Международния панаир в Пловдив и са ориентирани към професионалисти и любители.

Лайфстайл

Честваме Благовещението на Света Богородица

Днес християните празнуваме радостната, благата вест за въплъщението на Божия Син от Света Дева Мария, наречена сетне Богородица, защото родила въплътения Бог. Това събитие описва евангелист Лука в началото на своето евангелие. То е установено като Богородичен празник още в първите векове от живота на Църквата.

25.03.2024
Лайфстайл

Ден на отворените врати в Националния институт по метеорология и хидрология

В Световния ден на водата Националният институт по метеорология и хидрология организира Ден на отворените врати. Посетителите ще научат как работи хидрометеорологичната служба в България, ще се запознаят с изследванията на метеоролози и хидролози, свързани с времето, климата и водата.

22.03.2024
Лайфстайл

Мотористи тръгват на рокерско шествие от Пловдив до Бачково

Рокери от Пловдив и областта се събират в 12 ч. на традиционно пролетно рокерско шествие до Бачково.

22.03.2024
Лайфстайл

Велико Търново чества своя празник - шествие, концерти и благослов

За 145-а година Велико Търново чества днес своя празник. Денят е посветен на победата на цар Иван Асен Втори в битката при Клокотница през 1230 година.

22.03.2024
Лайфстайл

Над 90% от хотелите по морето ще отворят за Великденските празници

Над 90% от хотелите в курортните комплекси ще работят за Великденските празници, каза още Стоянов, а основна причина за това е и близостта с началото на активния летен сезон. Неговата надежда, както и тази на колегите му, е с Великденските празници да се получи и удължаване на сезона, защото свитостта с до 60 дни активен сезон се е отразила негативно на бранша.

21.03.2024
Лайфстайл

Кулминация на празника "Кюстендилска пролет"

Днес е кулминацията на празника "Кюстендилска пролет". Денят е и официален празник и почивен ден за община Кюстендил. Програмата ще започне в 11:30 ч. на площад "Велбъжд" с отслужване на молебен за здраве.

21.03.2024
Лайфстайл

Популярни европейски дестинации посрещат туристите с все по-високи такси

Броят на туристите в Европа се увеличава постоянно след края на пандемията и през това лято се очаква значително да надхвърли предпандемичните нива. Резервациите за полети с нискотарифни авиокомпании на Стария континент се увеличава с по 10 процента годишно от 2010 г. насам.