Лайфстайл

Лайфстайл

Отбелязваме Международния ден на майчиния език

Днес отбелязваме Международния ден на майчиния език. Празникът има за цел да насърчи осъзнаването на езиковото и културно многообразие и многоезичието.

21.02.2024
Лайфстайл

Започна Седмицата на модата в Милано

Модните кръгове се събират от днес в Милано, за да гледат италианските колекциите дамска мода есен-зима 2024-2025 и особено тази на новия дизайнер на "Москино", в контекста на несигурност в луксозния сектор, съобщи АФП.

21.02.2024
Лайфстайл

Националният парк "Рила" отбелязва 32 години от създаването си

С тематични занимания, еколектории и дни на отворените врати Национален парк "Рила" ще отбележи 32 години от създаването си и обявяването на най-голямата защитена територия в България.

20.02.2024
Лайфстайл

Стогодишен юбилей отпразнува Еленка Хаджийска с роднини и приятели в радомирското село Владимир

Празникът ѝ, състоял се в местното читалище, уважи лично и кметът на община Радомир Кирил Стоев. На тържеството тя получи от него поздравителен адрес, кошница с цветя, икона на св. Димитър и скулптура на прословутия радомирски бозаджия.

19.02.2024
Лайфстайл

Бернар Арно измести Илон Мъск от позицията на най-богат човек в света

Бернар Арно, ръководител на "Луи Вюитон Моет Хенеси" (LVMH /Louis Vuitton Moët Hennessy), изпревари Илон Мъск и вече е най-богатия човек в света, съобщи Юронюз.

30.01.2024
Лайфстайл

Големите модни къщи стъпиха предпазливо на подиума в Париж

На фона на разнопосочните сигнали за продажбите на луксозни стоки Седмицата на висшата мода в Париж премина предпазливо и без изненади.

29.01.2024
Лайфстайл

Хората избраха "изкуствен интелект", "сглобка" и "времеубежище" за думи на 2023 година

"Изкуствен интелект" с 45 процента, "сглобка" с 37 на сто и "времеубежище" с 35 процента от гласовете са знаковите думи и изрази за 2023 година за България.

22.01.2024
Лайфстайл

С изложба, водосвет и срещи на майстори от страната в Троянско отбелязват Деня на свети Спиридон, покровител на занаятчиите

С изложба, водосвет и срещи на майстори от страната в Троянско отбелязват 12 декември – Ден на св. Спиридон, еп. Тримитунтски Чудотворец, покровител на занаятчиите. Събитията за празника ще бъдат в Троян и в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак, съобщават организаторите.

Лайфстайл

Честваме паметта на свети Николай, архиепископ на Мира в Ликия, чудотворец

Свети Николай е роден през III век в град Патара, област Ликия, Югозападна Мала Азия. Живял по времето на императорите Диоклетиан, Максимиан и Константин Велики.

Лайфстайл

Почитаме паметта на света Варвара

Днес (4 декември) е църковният празник на света великомъченица Варвара, покровителка на починалите от внезапна смърт.

Лайфстайл

Повече от 60 производители на вино и храни участват във фестивала "Дефиле на младото вино" в Пловдив

С Дионисиево шествие започва тридневният фестивал "Дефиле на младото вино", който се провежда в Стария град на Пловдив.

24.11.2023
Лайфстайл

Как един непретенциозен коктейл се превърна в световен хит

"Маргарита" и "Мартини" може би все още са предпочитаните питиета за много хора, но един друг коктейл - "Шприц" (Spritz), набра голяма популярност през последните месеци.

13.11.2023
Лайфстайл

Честваме паметта на светия великомъченик Димитър Солунски

Димитър бил родом от Солун и живял в края на III и началото на IV век. Получил добро образование и заради качествата му на мъдър и храбър воин бил поставен на висок военен пост - хилядник.

26.10.2023
Лайфстайл

Открива се ТексТейлър Експо 2023

В Пловдивския панаир се открива Международното изложение за текстил и мода ТексТейлър Експо 2023.

Лайфстайл

Панаирни дни започват в Брегово

Панаирни дни започват в граничния град Брегово по случай празника на общината, който се отбелязва на Успение Богородично.

14.08.2023
Лайфстайл

"Не изхвърлям, а помагам" - инициативата, която обединява екологични и социални цели

В днешно време е трудно да си представим живота без електрическа печка, пералня, прахосмукачка, компютър. Използването на все повече и повече електрическо и електронно оборудване в съвременния бит създава нарастваща заплаха за здравето и околната среда, поради съдържащите се в това оборудване токсични материали.

Лайфстайл

На 2 август се навършват 120 години от Илинденско-Преображенско въстание

Илинденско-преображенското въстание от бюлетините на БТА през 1903 година

Лайфстайл

Кои храни са традиционни за българите?

Традиционните храни на българите имат дълга и богата история, насочена към усъвършенстването на вкуса и запазването на хранителните качества през вековете. От древни времена нашият народ е полагал грижи за земеделие, скотовъдство и лов, което е предопределило диверсификацията на храните в региона.

Лайфстайл

За традиционния поклоннически поход "Рилският чудотворец"

На 1 август, в първия ден на Богородичния пост, започва поклонническият поход "Рилският Чудотворец“ с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Лайфстайл

Честваме паметта на свети пророк Илия

Илия бил еврейски пророк и възвестявал волята на Бога пред царя и народа. Родил се през IX век преди Христос в град Тесви, област Галаад, на източния бряг на река Йордан, и живял по времето на цар Ахав.

20.07.2023