Лайфстайл

Лайфстайл

Панаирни дни започват в Брегово

Панаирни дни започват в граничния град Брегово по случай празника на общината, който се отбелязва на Успение Богородично.

14.08.2023
Лайфстайл

"Не изхвърлям, а помагам" - инициативата, която обединява екологични и социални цели

В днешно време е трудно да си представим живота без електрическа печка, пералня, прахосмукачка, компютър. Използването на все повече и повече електрическо и електронно оборудване в съвременния бит създава нарастваща заплаха за здравето и околната среда, поради съдържащите се в това оборудване токсични материали.

Лайфстайл

На 2 август се навършват 120 години от Илинденско-Преображенско въстание

Илинденско-преображенското въстание от бюлетините на БТА през 1903 година

Лайфстайл

Кои храни са традиционни за българите?

Традиционните храни на българите имат дълга и богата история, насочена към усъвършенстването на вкуса и запазването на хранителните качества през вековете. От древни времена нашият народ е полагал грижи за земеделие, скотовъдство и лов, което е предопределило диверсификацията на храните в региона.

Лайфстайл

За традиционния поклоннически поход "Рилският чудотворец"

На 1 август, в първия ден на Богородичния пост, започва поклонническият поход "Рилският Чудотворец“ с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Лайфстайл

Честваме паметта на свети пророк Илия

Илия бил еврейски пророк и възвестявал волята на Бога пред царя и народа. Родил се през IX век преди Христос в град Тесви, област Галаад, на източния бряг на река Йордан, и живял по времето на цар Ахав.

20.07.2023
Лайфстайл

Викингски кораб акостира в Русе

В Русе ще акостира викингският кораб Сага Фарман.Той е реконструкция на кораба от Клостад от 908 г.

17.07.2023
Лайфстайл

Почитаме св. Марина

Православната църква почита на 17 юли света великомъченица Марина. Родената в Антиохия Марина е дъщеря на жрец идолопоклонник. Едва 16-годишна е убита мъченически заради християнската си вяра.

17.07.2023
Лайфстайл

Мотосъборът в Кипилово очаква хиляди рокери от цялата страна

Традиционният мотосъбор край с. Кипилово ще събере над 3 000 участници от мотоклубовете в цялата страна. Организаторите от Мотоклуб „Лястовица 33" и общините Котел, Сливен и Елена обещават много емоции и предизвикателства.

13.07.2023
Лайфстайл

Област Пулия е с най-чистото море в Италия

Пулия има най-чистото море в Италия. Данните са на Националната система за опазване на околната среда.

Лайфстайл

Започна фестивалът Сан Фермин в Памплона, Испания

Точно в 12 часа испанско време в Памплона, автономен регион Навара, се откри тазгодишният фестивал Сан Фермин. Той датира още от края на 16-и век, когато се е чествал денят на покровителя на областта и неин първи епископ свети Фермин. През годините обаче първоначалният замисъл постепенно се променя и сега отбелязването му се свързва предимно с надпреварата с бикове по улиците на града.

Лайфстайл

„Джорджо Армани Приве“ представи бляскава линия висша мода в Париж

Джорджо Армани заложи на лъскавината и блясъка за есенната си колекция висша мода, показвайки ослепителни дамски костюми с панталони и бални рокли на подиума в Париж, съобщава Ройтерс.

Лайфстайл

Забавни уикенди предлага Военноисторическият музей от 1 юли

Националният военноисторически музей (НВИМ) предлага през лятото забавни уикенди на своята детска и семейна публика всяка събота и неделя от 11 ч.

30.06.2023
Лайфстайл

Видинчани гледаха грандиозно светлинно шоу

Хиляди видинчани гледаха снощи грандиозно светлинно шоу и 3Д мапинг, съобщава Община Видин.

30.06.2023
Лайфстайл

Честваме паметта на светите апостоли Петър и Павел - Петровден

Петър и Павел били най-видните сред апостолите на Иисус Христос. Средновековна традиция ги нарекла по гръцки "корифеи", което на български е предадено като "първовърховни". За Петър се говори в евангелията и в книга Деяния апостолски, а за Павел - в Деяния апостолски и в посланията му.

29.06.2023
Лайфстайл

Казанлък отбелязва днес своя празник, започва и кулминацията на 120-ите Празници на розата

Богата програма очаква жителите и гостите на Казанлък днес по случай празника на града. Започва и кулминацията на 120-ия юбилеен Празник на розата.

Лайфстайл

Ирен Величкова-Ямами живее в Япония, но не спира да бродира… България

Името на българката Ирен Величкова-Ямами се свързва най-вече с нейните дългогодишни изследвания върху бродерията, която се е усъвършенствала през вековете и се е превърнала от широко разпространен занаят в миналото в ценно изкуство в наши дни.

30.05.2023
Лайфстайл

Поход по пътя на Таньо войвода

Трийсет и осмият традиционен поход "По стъпките на четата на Таньо войвода" тръгва днес от Тутракан. В него ще се включат над 450 ученици от цялата страна. Инициативата се провежда под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

30.05.2023
Лайфстайл

Британците масово купуват жилища в Гърция, за да се движат свободно в страните от ЕС

Гърция увеличи минималната стойност на инвестицията в имот по програмата "златна виза". Въпреки това британците масово купуват жилища в южната ни съседка, за да се движат свободно в страните от Евросъюза, съобщават агенциите за недвижими имоти.

29.05.2023
Лайфстайл

Почитаме Възнесение Господне - Спасовден

Православната църква чества един от 12-те големи празници - Възнесение Господне. На 40-я ден след Възкресението си Христос се срещнал за последен път с учениците си, дал им напътствия за разпространението на вярата по света и ги зарадвал с обещанието за Светия Дух.

25.05.2023