Здравословна алтернатива на шоколадите, които са на българския пазар, решили и направили братята Джордан-Красимир и Мартин Бенямин. Двамата са израсли в Германия, но са родени в България и смятат, че тук възможностите са много по-големи, отколкото на запад.
„Решихме да го направим тук, за да има с какво още българите да се гордеем“, каза Красимир Бенямин пред Радио София.
Разбира се, началото е било трудно. По думите му „проба-грешка“ е прилагана стотици пъти, може би хиляди.
Днес биошоколадите на Бенямин се правят с годжи бери, кашу и портокалово масло, с конопено семе и банани, с бяла черница и лукума (тропически плод, подобен на папаята) и със съдържание на какао над 67%.
Наслаждават им се в повече от 30 страни.
„Био означава, че продуктите, които се използват в производството, са сертифицирани. Не са използвани пестициди, изкуствени торове. Не се натоварва околната среда, както и хората, заети в производството“, обясни Красимир.
Идеите си черпят и в многото си пътувания. Следят тенденциите. И дори се опитват да ги изпреварват. Доказателство за това са опитите други да ги копират.
Източник: БНР
Дата: 15.09.2021