Рекордните над 1100 състезатели ще участват на турнира по карате "София оупън"

Рекордните над 1100 състезатели ще участват на турнира по карате "София оупън"

Броят на бойците във всички възрастови групи на дисциплините "ката" и "кумите" е рекорден в историята надпревара, а между тях са редица световни и европейски шампиони и медалисти. Най-значимата надпреварата по карате в България се организира от СК Цанев с партньорството на БНФК, Президентството на Република България и Фондация "София - европейска столица на спорта".

Откриването е предвидено за събота в 10.00 часа в присъствието на министъра на младежта и спорта Весела Лечева, представители на президентството, зам.-министъра на образованието и науката Надя Младенова, зам.-председателя на "София – европейска столица на спорта" Анатоли Илиев, почетния президент на СК „Цанев“ и голям шампион от близкото минало Йордан Кондов, както и много други приятели на спорта.

За трета година турнирът по карате "София Оупън" е част от инициативата "Спортувай с Президента" за насърчаване на физическата активност на българските деца чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

Източник: БТА