Дни на пианото в Балчик

Дни на пианото в Балчик

Фестивалите в град Балчик са не един и два, но идеите не спират: До този с десетилетна история - "Дни на класиката" - сега ще се появи и един съвсем нов и по-младежки - "Дни на пианото".

От 15 до 18 юли жителите и гостите на Белия град ще аплодират талантливи млади пианисти от България и Румъния. Концертите с разнообразни програми ще бъдат на открита сцена пред Туристически информационен център "Мелницата" от 19 часа. През деня туристите ще чуват импровизирани изпълнения по крайморската алея, където ще има т. нар. Пиано-спирки.

Фестивалът е в рамките на проекта „Синергия на природата и културата – потенциал за развитие на трансграничния регион“ в партньорство с община Мангалия, Румъния. Финансира се по Програмата за гранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния - България чрез Европейския фонд за регионално развитие.

През това лято за първи път в Балчик ще се проведе и джаз фестивал - Jazz Nights - на 6 и 7 август.

Източник: БНР

Чуйте в звуковия файл подробности за участниците в Дните на пианото в интервюто със Сава Тихолов - началник отдел "Култура, протокол и връзки с обществеността" в Община Балчик.

Източник: БНР


Дата: 14.07.2021