Кандидатът на РЗС за вицепрезидент – Поля Станчева

Кандидатът на РЗС за вицепрезидент – Поля Станчева

На днешното си заседание Управителният съвет на партията утвърди кандидатурата на Станчева, както и кандидатите за кметове на областните градове.

Кандидатът за вицепрезидент е безспорен професионалист и силна личност, името й е символ на смелост и откритост, каза Янев при представянето й.

Станчева, която е дългогодишен журналист, бивш генерален директор на БНР, е председател на Комисията по етика на Столичния общински съвет и общински съветник от листата на ГЕРБ, посочи Янев.

Приех да се кандидатирам от името на РЗС, защото съм убедена, че на България е съдбовно необходима нова конституция, а партия РЗС е единствената, която се бори за това, каза Станчева.

По думите й, ако няма такава промяна дори и да дойдат нови хора, то остават старите практики.

Кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов призова Борисов да оттегли кандидатите си за президент и вицепрезидент, “защото около тях има корупция и залог за провал на България”.

РЗС не издига кандидат за кмет на столицата, а ще подкрепи номинацията на Синята коалиция – Прошко Прошков, а водач на листата за общински съветници ще е Мартин Заимов.

От партията издигат свои кандидати за кметове във всички останали 27 областни града.

В Пловдив кандидатът е Кирил Кирилов, в Бургас – Георги Иванов, в Русе – Пламен Цветков. Двама от кандидатите са свързани с ГЕРБ, посочиха от партията – това са Димо Стоев за Варна и Кирил Костов за Добрич. Депутатът Емил Василев е номинацията на РЗС за кметския пост във Велико Търново.

Политическия съвет на партията ще изпълнява функциите на Централен предизборен щаб, като негов председател ще е Яне Янев, посочиха още от РЗС.