Деветнадесет мигранти в два български камиона са открити на границата на Румъния с Унгария

Деветнадесет мигранти в два български камиона са открити на границата на Румъния с Унгария

Общо на унгарската граница румънските служители са открили 41 мигранти на 5 групи.

Мигрантите са заловени на граничния пункт Нъдлак в западната част на страната.

Двата камиона, в които са се криели мигрантите, са превозвали плодове и хранителни продукти към Германия и Нидерландия, предаде агенцията. Чуждите граждани са били открити след обстойна проверка в страничните крила на полуремаркетата, информират от граничната полиция на окръг Арад. Лицата са били отведени до управлението на сектора за разследване, където е била установена националността им.

Също така на румънския граничен пункт Вършанд в западната част на Румъния са открити скрити в камион седем мигранти от Шри Ланка на възраст между 21 и 38 години. Шофьорът на превозното средство е 48-годишен румънец, който е превозвал автомобили за търговско дружество във Франция, а мигрантите са се криели в автомобилите на платформите.

В района на град Турну граничните служители са забелязали седем души, които са вървели на сто метра от граничната линия. След залавянето им е било установено, че са от Пакистан и Индия.

Други осем души от Мароко и Судан са заловени в окръг Бихор от полицията на около 200 метра от граница с Унгария. Шофьорите на автомобилите, в които са били скрити мигрантите, се разследват за трафик на мигранти, посочи Аджерпрес.

Източник: БНР

Дата: 29.08.2023