Шоколадови бонбони с български розов цвят ще правят в Чехия

Шоколадови бонбони с български розов цвят ще правят в Чехия

А в Германия, в Берлин, фризьорски салон ще използва уханната течност, за да глези своите клиенти. Всичко това става възможно в резултат на родно участие на -старото търговско изложение в Европа – "Зелената седмица" в Берлин. 

 Петър Симеонов от Стара Загора е розопроизводител. В началото на тази година неговата продукция – лавандулова и розова вода, розов цвят, козметични продукти,  бе част от най-старото търговско изложение в Европа – "Зелена седмица Берлин". Тъкмо там са осъществени изключително ценните контакти, разказа Симеонов.

В района на Гурково Петър Симеонов отглежда над 100 декара розови насаждения. За да стигне до "Зелената седмица" в Берлин, му помага Министерството на земеделието. Тази година ведомството поема разноските по транспортирането на продукцията на родните ни производители. И заплаща търговската площ, на която те представят стоката си. На форума в Берлин участват 16 наши фирми, разказва Симеонов. 

Освен, че в Чехия ще произвеждат шоколадови бонбони с български розов цвят и ще използват и розова вода, при това – от региона на Гурково, фризьорски салон в Берлин също  ще глези клиентите си с уханната течност, родно производство. Всъщност, собствениците на салона са българи, разкрива Симеонов. Те също били на Зелената седмица в Берлин. И останали доволни, защото към българските продукти от маслодайна роза в Германия имало огромен интерес. И отдавна търсели вариант да се снабдят с качествена розова вода.  

Източник: БНР