Над 130 са участниците в изложението MachTech&InnoTech

Над 130 са участниците в изложението MachTech&InnoTech

Очаква се служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов да открие изложението в 12:00 ч.

Над 130 изложители от България, Чехия, Австрия, Турция, Италия, Германия, Китай и Румъния се включват в ключовия за страната ни и Източна Европа формат от 13 до 16 септември. Върху 10 000 кв.м. ще бъдат представени достиженията на стотици брандове при индустриалните роботи, машини, софтуери, 3D технологии и др. Сред представените марки са "Трумф" (Trumpf), "Мазак" (Mazak), "Фанук" (Fanuc), "Хаас" (Haas), "Кармет" (Karmet), "Бодор" (Bodor), "Кука" (KUKA), "Месер" (Messer), "Сименс" (Siemens). "Ще има колективни участия на австрийски и чешки фирми", информират организаторите.

Изложението обединява две зони - MachTech и InnoTech. В MachTech се представят металорежещи и обработващи машини, машинно проектиране и машини за термообработка и заваряване, лазерни технологии, хидравлика и пневматика. InnoTech съсредоточава вниманието върху софтуера и индустриалните мрежи, 3D технологиите, системите за автоматизация, електрониката, роботиката и проектирането.

В залите ще бъдат представени адаптивни роботи за оптимизиране на вътрешната логистика. Колаборативни роботи ще демонстрират способностите си за работа в производства с тежки условия. Роботизирани специалисти ще покажат тенденциите при заваряването, а 3D технологиите ще демонстрират предимствата си за създаване на функционални решения за електронни компоненти, машиностроене, дигитална стоматология, образование и др. Акцент са и защитата на здравето и здравословната работна среда, индустриалната аспирация, металообработващи машини с цифрово програмно управление, двигатели от последно поколение и др. 

Международна конференция, посветена на образованието, индустриалните машини и технологиите в условията на дигитализацията, ще се проведе в първия изложбен ден, 13-и септември. Началото й ще бъде в 13:00 часа. 

Източник: БТА


Дата: 13.09.2022