Южнокорейският президент пя песента "Американски пай" на тържествена вечеря в Белия дом

Южнокорейският президент пя песента "Американски пай" на тържествена вечеря в Белия дом

Той е гост на Вашингтон от 24 до 30 април на първото официално държавно посещение на южнокорейски лидер в САЩ от повече от десетилетие, посочва БТА.

В края на тържествената вечеря в Белия дом в сряда, президентът Джо Байдън, първата дама Джил Байдън, президентът Юн и съпругата му Ким Кеон-хи се преместиха от Източната стая в Официалната трапезария за развлекателната част на вечерта, която включваше поредица от професионално изпълнени мелодии от бродуейски мюзикъли.

След като звездите на Бродуей Норм Люис, Лий Салонга и Джесика Воск изпяха няколко хита, включително избрани песни от „Клетниците“ и „Весело момиче“, Джил Байдън обяви специален поздрав: изпълнение на хита „Американски пай“ („American Pie“), любима песен на Юн. С това обаче концертът не приключи. Когато певците приключиха, президентът Байдън и президентът Юн излязоха на сцената и Байдън покани Юн, заради любовта му към песента, да я изпее сам.

По-рано Байдън и Юн Сук-йол обявиха, че в отговор на постоянната ядрена заплаха от страна на Северна Корея страните им са сключили споразумение, което включва планове за разполагане на американски ядрени подводници на док в Южна Корея за първи път от повече от 40 години, подобряване на съвместното обучение и обмен на информация.

Южнокорейският лидер е разговарял и с милиардера и главен изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъск.

Двамата са се срещнали по искане на Мъск, който изтъкнал пред Юн, че Южна Корея остава един от най-добрите кандидати за гигафабриките на американския производител и, че той лично планира посещение в азиатската държава.

Източник: БНР


Дата: 27.04.2023