Украйна съобщи за нови ракетни удари в Одеска област; седем човека са били убити при обстрели в ДНР, твърдят сепаратистите

Украйна съобщи за нови ракетни удари в Одеска област; седем човека са били убити при обстрели в ДНР, твърдят сепаратистите

Засега няма данни за пострадали хора. В единия от поразените складове е имало около 35 тона зърно.

Плажовете в Одеса няма да бъдат отворени тази година заради опасността от мини и ракетни удари, казаха вчера местните власти.

Украинската армия съобщи, че в района на Добрянка, в северната Черниговска област, е унищожила почти напълно руска диверсионно-разузнавателната група и е отблъснала успешно вражеското нападение.

По оценки на американския Институт за изследване на войната въоръжените сили на Украйна продължават да създават условия за контраатака в южната Херсонска област и се готвят да освободят регионалния център, превзет от руските сили в началото на март, предаде УНИАН.

Украинската армия е подложила на обстрел територията на "Донецката народна република" (ДНР) 47 пъти през последното денонощие. Седем човека са били убити, а 28 - ранени, съобщи ТАСС, като се позова на сепаратистите от ДНР.

Над 200 цивилни са загинали в ДНР от началото на ескалацията на конфликта през февруари.

В "Луганската народна република" са били убити общо 71 мирни жители, съобщиха днес местните сепаратисти.

Твърденията и на двете страни в конфликта не може да бъдат потвърдени по независим път.

Източник: БТА