Украйна каза, че руснаците обстрелват фронтовата линия с артилерия

Украйна каза, че руснаците обстрелват фронтовата линия с артилерия

Русия изтегли силите си от град Херсон по-рано този месец и прехвърли част от тях, за да укрепи позициите си в източните Донецка и Луганска области.

"Най-ожесточените сражения, както и преди, са в Донецка област. Въпреки че днес имаше по-малко атаки поради влошаването на времето, интензивността на руския обстрел за съжаление остава изключително висока", каза Зеленски. "В Луганска област бавно се придвижваме напред с бой. Към момента от началото на деня в източната част на страната има почти 400 артилерийски атаки", добави той.

Зеленски каза още, че войските в южната част на страната "последователно и много пресметливо унищожават потенциала на окупаторите", но не даде подробности.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководителят на администрацията на Зеленски, заяви късно снощи, че руските сили са обстрелвали жилищна сграда в Херсонска област, в Южна Украйна. "Възможно е под развалините да има хора. Службите за спешна помощ работят на мястото на инцидента", написа Тимошенко в приложението "Телеграм". В наскоро отвоюваната столица на региона, град Херсон, продължава да няма електричество, течаща вода и отопление.

В събота Киев съобщи, че около 60 руски войници са били убити при далекобойна артилерийска атака в южната част на страната, като това е вторият случай в рамките на четири дни, в който Украйна твърди, че е причинила многобройни жертви в рамките на една атака.

Източник: БТА


Дата: 21.11.2022