Русия предприе тази нощ нова въздушна атака срещу Украйна, съобщават украинските власти

Русия предприе тази нощ нова въздушна атака срещу Украйна, съобщават украинските власти

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че по предварителна информация системите за противовъздушна отбрана са свалили 28 от 30 дрона "Шахед" иранско производство, изпратени от Русия.

Около 20 вражески цели бяха засечени и унищожени от нашата противовъздушна отбрана във въздушното пространство около Киев, съобщи в "Телеграм" ръководителят на военната администрация в Киев Сергий Попко. "Още една масирана въздушна атака срещу столицата", отбеляза той.

Според Попко, цитиран от Франс прес, дронове камикадзе са атакували столицата на вълни от различни посоки.

Военната администрация на Лвов, град с около 700 000 жители на 70 км от границата с членуваща в НАТО Полша, заяви, че Русия е поразила "критична инфраструктура" в града, вследствие на което е избухнал пожар. По първоначални данни няма жертви или пострадали.

Ръководителят на военната администрация в югоизточната Запорожка област Юрий Малашко съобщи в "Телеграм" за руска атака срещу телекомуникационна инфраструктура и селскостопански обекти и ферми. Няма данни за жертви в град Запорожие.

Украинското висше военно командване посочи, че по предварителни сведения Русия е изстреляла седем ракети С-300 срещу Запорожие. Според военната администрация на града той и предградията му са били обект на "масирана атака", насочена срещу граждански обекти.

След тревожна нощ на грохот ситуацията в Запорожие е стабилна. Слава богу няма пострадали хора и не са поразени жилищни сгради, написа в "Телеграм" секретарят на градския съвет Анатолий Куртев.

Ройтерс отбелязва, че не може да провери чрез независими източници съобщенията. За момента няма коментар от руска страна.

Източник: БТА


Дата: 20.06.2023