Пригожин и командирът на група"Вагнер" Дмитрий Уткин са били в катастрофиралия самолет

Пригожин и командирът на група"Вагнер" Дмитрий Уткин са били в катастрофиралия самолет

"Росавиация" публикува имената на седем пътници, включително Пригожин и Уткин, и трима членове на екипажа, които според нея са пътували в самолета "Ембраер", разбил се в Тверска област.

На борда са се намирали също Сергей Пропустин, Евгений Макарян, Александър Тотмин, Валерий Чекалов, Николай Матюсеев и трима членове на екипажа: командирът Алексей Левшин, вторият пилот Рустам Каримов, стюардесата Кристина Распопова, посочва ТАСС.

Чекалов е споменаван в санкционните списъци на САЩ като човек, близък до Пригожин.

"Полетът на самолет "Ембраер-135" (EBM-135BJ) е извършен въз основа на разрешение за използване на въздушното пространство, издадено в съответствие с установената процедура", казаха от "Росавиация".

Шефът на руските наемници Евгений Пригожин е мъртъв, съобщи междувременно свързаният с "Вагнер" канал "Сива зона" в "Телеграм".

"Ръководителят на група "Вагнер", Героят на Русия, истинският патриот на своята Родина - Евгений Викторович Пригожин - загина в резултат на действията на предателите на Русия. Дори в ада обаче той ще бъде най-добрият! Слава на Русия!", се казва в публикация в канала.

Бизнес самолетът, изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, се разби в снощи в Тверска област. На борда му е имало 10 души, като всички са загинали.

Самолетът е бил собственост на компания "МНТ- Аеро", специализирана в бизнес превози. "Росавиация" разследва катастрофата. По случая е образувано наказателно дело за нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на въздушния транспорт, поясни ТАСС.

Източник: БТА


Дата: 24.08.2023