Петнадесет са вече загиналите при обстрела на жилищен блок в Белгород

Петнадесет са вече загиналите при обстрела на жилищен блок в Белгород

Сградата се срути частично вчера, след като, по информация на министерството на отбраната на Русия, е била улучена от украинска ракета. Предишните данни на руските власти бяха за тринадесет загинали.

"Спасителите извадиха тялото на 15-и загинал изпод развалините в Белгород", съобщи руското министерство на извънредните ситуации в своя канал в "Телеграм".

В града вчера десет пъти бе обявена ракетна опасност, написа в същото комуникационно приложение губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

Той съобщи по-късно, че над Белгород тази нощ са били свалени няколко въздушни цели. Няма пострадали хора.

Белгород, който се намира от другата страна на границата срещу Харков, често става мишена на украински обстрели след руската пълномащабна инвазия в съседната страна преди повече от две години.

Междувременно губернаторът на Липецка област Игор Артамонов съобщи, че над южния руски регион тази нощ са били свалени дронове, изпратени от украинските въоръжени сили.

Няма пострадали хора. В електрическа подстанция обаче е избухнал пожар, който в момента се гаси, написа Артамонов в своя канал в "Телеграм".

Осем украински безпилотни летателни апарата са били свалени и над съседната Курска област, съобщиха регионалните власти.

Източник: БТА