Министър Трайков си извади грузинска лична карта за 15 минути

Министър Трайков си извади грузинска лична карта за 15 минути

БАТУМИ, Грузия (PIA) — —

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков си извади грузинска лична за 15 минути. Толкова време му отне цялата процедура по издаване на документа за самоличност в Батуми – от снимката на място до електронно попълване на формуляра и снемането на подпис, – съобщи пресслужбата на МИЕТ.

В рамките на официалната си визита в Грузия, министър Трайков посети Административната палата (административно обслужване на едно гише) към грузинското министерство на правосъдието.

„Това е висок стандарт на обслужване и чудесна антикорупционна мярка. Това, което видях тук, показва какво означава електронното правителство за хората. Искам и хората в България да могат да си извадят документ за самоличност за четвърт час“, коментира министърът.

Приблизително това е срокът, в който всеки грузинец или чужденец може да регистрира фирма, да получи акт за раждане, свидетелство за брак, шофьорска книжка, както и всеки друг акт по гражданско състояние.

Министър Трайков е на работно посещение в Батуми и Тбилиси, където води българска бизнес делегация. В нея влизат представители на 20 компании в секторите транспорт, строителство, логистика, техническа промишленост, енергетика и др. Министър Трайков и министърът на финансите на Грузия Димитри Гвиндадзе откриха двустранен бизнес форум и представиха възможностите за инвестиции и увеличаване на стокообмена и търговията между двете страни. Програмата на посещението включва още работни срещи с министъра на финансите Гвиндадзе, първият заместник-министър на икономиката и устойчивото развитие Арчил Кекелия, с първия заместник-министър на енергетиката и природните ресурси Мариан Валиашвили, както и с директорите на нефто-газовия терминал в Супса Шалва Цкатадзе и на пристанище Поти Джоузеф Кроули. По-късно Трайков ще посети нефто-газовия терминал на пристанище Батуми.

14:01 20/09/2011