Китай стартира официална криптовалута

Китай стартира официална криптовалута

Китайското правителство информира, че има предпочитана компания за закупуване и пускане на пазара на новата им криптовалута - YuanPay Group.

Продажбите на китайската криптовалута официално започнаха и в момента монети може да бъдат закупени единствено от YuanPay Group на цената, посочена на официалния им уебсайт. Австралия е една от първите държави, в които продажбите започнаха още днес.

Китайският министър на финансите Лю Кун обяви, че началната цена на монетата ще бъде само 0,01 щатски долара!

"Евронюз" провери информацията и съобщи, че към днешна дата срещу 350 USD могат да бъдат закупени приблизително 13 000 официални монети.

Какво смятат експертите?

Според Тан Енг Чен - главен финансов анализатор на DMO Financial Group, научната общност на финансистите е на мнение, че след 10 години китайската криптовалута може да изпревари биткойн, което е леко шокиращо.

"Смятаме, че до края на месеца, когато новината се разпространи по целия свят, цената на китайската криптовалута ще нарасне поне 10 пъти. Според нашите прогнози през следващите шест месеца цената лесно може да нарасне до 1000%. Но най-важното е, че ако Китай продължи активно да развива блокчейн технологиите, има всички шансове след 10 години да надмине биткойн по цена и капитализация.

Източник: БНР


Дата: 25.03.2022