Евроинтеграцията на Черна гора бе във фокуса на разговорите между българския президент и черногорския премиер

Евроинтеграцията на Черна гора бе във фокуса на разговорите между българския президент и черногорския премиер

Всяка държава е важна, без значение колко е голяма. Черна гора е най-подготовата за процеса на разширяване на ЕС, заяви президентът Радев тази вечер по време на разговорите с Абазович.

Българският държавен глава е на посещение в Черна гора по покана на черногорския си колега Мило Джуканович.

Абазович благодари за досегашната политическо- експертна помощ, оказвана от България на Черна гора по отношение на евроинтеграцията, и изрази очакване помощта да продължи и в бъдеще.

Нашите две страни поддържат приятелски и съдържателни отношения и това посещение е потвърждение на силното партньорство между двете страни и потвърждение на ангажимента сътрудничеството и отношенията да бъдат още по-добри, каза черногорският премиер.

Абазович изтъкна, че Черна гора е последователен и надежден партньор на ЕС и НАТО и е напълно ангажирана с всички задължения, произтичащи от членството и партньорството в тези организации.

Премиерът на Черна гора каза, че страната му проявява интерес към по-интензивно икономическо сътрудничество с България, особено що се отнася до инвестициите, които в момента са на сравнително ниско равнище.

Източник: БТА