Египетски официални представители казаха, че са получили отговора от "Хамас" на предложение за примирие в Газа

Египетски официални представители казаха, че са получили отговора от "Хамас" на предложение за примирие в Газа

"Ще обсъдим всички детайли на предложената рамка със заинтересованите страни, за да постигнем споразумение за окончателната формула колкото се може по-скоро" заяви ръководителят на Държавната информационна служба Диа Рашуан.

Египетски източници от сферата на сигурността снощи заявиха пред Ройтерс, че отговорът на "Хамас" е демонстрирал гъвкавост и в него е било включено искане за конкретна времева рамка за прекратяване на огъня след мюсюлманския празник Курбан Байрам в началото на април.

"Египет ще продължи да полага максимални усилия за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в опустошената от войната ивица Газа", заяви Рашуан.

Междувременно високопоставеният представител на "Хамас" Гази Хамад снощи заяви пред Ройтерс, че групировката възнамерява да освободи възможно най-голям брой палестинци, които се намират в израелски затвори.

"Нетаняху се опитва да накара всички да повярват, че е постигнал или ще постигне победа, за да запази коалиционното си правителство", каза Хамад. Той добави, че на групировката "Хамас" ѝ е отнело известно време, за да даде своя отговор на предложението за прекратяване на огъня, защото много от въпросите в споразумението са били "неясни и двусмислени".

Източник: БТА