Българската делегация, водена от министър Теодора Генчовска, почете паметта на Гоце Делчев в Скопие

Българската делегация, водена от министър Теодора Генчовска, почете паметта на Гоце Делчев в Скопие

Повод за визитата е отбелязването на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев и откриването на офис на Българската телеграфна агенция в Скопие. Външният ни министър ръководи българската делегация, в чийто състав са още заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, заместник-министърът на културата Юрий Вълковски и председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов. На церемонията по отбелязване на годишнината от страна на Република Северна Македония участваха министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска и заместник-министърът на външните работи Фатмире Исаки.
В присъствието на членовете на двете делегации генералният директор на БТА Кирил Вълчев откри официално Пресклуба на Българската телеграфна агенция в Скопие. На церемонията министър Генчовска отправи поздравление към екипа на БТА, като подчерта, че вече има реална медийна свързаност между двете страни и изрази увереност, че журналистите работят в атмосфера на колегиално и приятелско сътрудничество в името на високия професионализъм.
В рамките на визитата външният министър на България присъства на откриването на изложбата "Чудотворни икони и свети мощи на Балканите" в Българския културен институт и се срещна с представители на българската общност. 

Източник: БТА