"Златната" Елвира Краснобаева: Тези медали са за треньорите ми, следващата ми цел е да надграждам

"Златната" Елвира Краснобаева: Тези медали са за треньорите ми, следващата ми цел е да надграждам

„Много е хубаво да си на първото стъпало на почетната стълбичка. Много. Аз не бях притеснена, защото бях сигурна в това, което правя. Бях сигурна, че ще си изиграя съчетанията, защото много съм работила и всичко си мога“, това сподели след награждаването европейската шампионка с обръч Елвира Краснобаева. Състезателката на варненския клуб „Грация“ спечели сребърно отличие във финала с топка и бронз в отборната надпревара заедно с Дара Стоянова.

„От съчетанията с обръч и с топка, повече харесвам това с топка. Днес, обаче в тази композиция не успях да си направя едно търкаляне и мисля, че това ме изкара от първото място. Много съм благодарна на треньорите си, на всички хореографи и специалисти, които са работили с мен. Благодаря на всички, които вярваха в мен и на всички, които продължават да вярват в мен. Тези първи медали ги посвещавам на треньорите ми. Много съм благодарна на личната ми треньорка Светлана Юриевна, че ме изведе до това ниво. Следващата ми цел е да надградя това, което съм работила и следващата година да постигна по-добри резултати“, завърши Краснобаева.

Дара Стоянова от остана четвърта във финала с бухалки, като по-малко от две десети я разделиха от подиума.

„Това европейско първенство за мен беше голям урок. Разбира се, ще направим анализ, но мисля, че трябва да работим за повече търпение. Това състезание е опит за мен.  Имаше напрежение, което оказа влияние, защото аз много добре съм изработила съчетанието си, беше идеално, изиграх го много пъти в залата и си мислех, че няма какво да се обърка. Но напрежението ми повлия, явно това не е бил моят момент. Притеснявах, от това, че имам да изиграя само едно съчетание. Спечеленият медал в отборното класиране го посвещавам на треньорите ми, на хореографите и на целия екип. Искам да благодаря на личната ми треньорка Величка Петкова, с която работех  до влизането ми в националния отбор. Надявам се оттук нататък да имам повече отличия. Моята цел е да работим спокойно и да надградим това, което сме направили до сега", добави Дара Стоянова.

Източник: БНРДата: 17.06.2022