Световният шампион Фред Кърли спечели спринта на 100 м в Рабат

Световният шампион Фред Кърли спечели спринта на 100 м в Рабат

"Щастлив съм, че спечелих това състезание и направих рекорда. Това е резултатът, който очаквах, ще продължа да го постигам, за да може до Световното първенство да бъда в най-добрата си форма", каза Кърли.

Олимпийският шампион Ламонт Джейкъбс пропусна надпреварата заради болки в гърба.

Американката Шамиър Литъл спечели бягането на 400 метра с препятствия при жените с 53.95 секунди, докато нейният сънародник Грант Холоуей финишира втори след Рашид Бродбел от Ямайка на 110 метра с препятствия.

"Не съм доволен от представянето си днес. Целта ми беше първото място. Публиката беше много шумна и ме разсея", каза сребърният медалист от Токио 2020 Холоуей.

Във финалното състезание за вечерта представителят на домакините Суфиан Ел Бакали спечели 3000 метра стипълчейз.

Олимпийският шампион Ел Бакали направи личен рекорд от 7:56.68 минути, което е най-бързото време за годината, за да победи Гетнет Уайл (8:05.15) и Ейбрахам Кибиуот (8:05.51).

"Целта ми беше да подобря световния рекорд, но се изморих в последната обиколка. Сега ще си почина, за да се подготвя за предстоящите състезания и особено за Световното първенство, където целта ми е да запазя титлата си", каза Ел Бакали.

Ярослава Магучих от Украйна и Мери Мора от Кения, действащи шампионки от Диамантената лига съответно в скока на височина и 800 метра, спечелиха своите дисциплини.

Магучих триумфира с 2.01 метра. Бронзовата медалистка от Игрите в Токио 2020 победи сънародничката си Ирина Геращенко, която записа 1.91.

Мора финишира с време 1:58.72 минути, за да завърши пред австралийката Катриона Бисет и американката Сейдж Хурта-Клекер.

Норвежецът Якоб Ингебригтсен продължи доминацията си на 1500 метра при мъжете, триумфирайки с 3:32.59 минути, докато Гудаф Цегай (Етиопия) спечели дисциплината при жените.

"Можех да бягам и по-бързо, но беше малко трудно в последния завой заради вятъра", каза Ингебригтсен.

Диамантената лига продължава на 2 юни със състезание в Италия.

Източник: БНР

Дата: 29.05.2023