Страхотен Алберт Попов завърши 17-и в гигантския слалом в Пекин

Страхотен Алберт Попов завърши 17-и в гигантския слалом в Пекин

Българинът бе 27-и след първото спускане и направи страхотен втори манш, в който даде седмо време. Така той започна по отличен начин участието си на втората си Олимпиада, в която той тепърва предстои коронната му дисциплина слалом. В него той ще гони българският рекорд в алпийските ски на Олимпийски игри, който е шестото място на Петър Попангелов от слаломите в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.

Златото днес бе за доминатора в гигантския слалом през този сезон в Световната купа Марко Одермат от Швейцария, който триумфира с общо време от 2:09.35 минути. Втори на 0.19 зад него се нареди словенецът Жан Кранец, който бе най-бърз във второто спускане и си спечели шест позиции спрямо първия. Бронзът остана за действащия световен шампион Матьо Февр, който завърши на 1.34 зад Одермат.

Програмата на състезанията по ски-алпийски дисциплини на Олимпийските игри в Пекин продължава във вторник от 5:00 часа сутринта българско време с женското спускане. В сряда от 4:15 и 7:45 пък ще се състоят двата манша на мъжкия слалом, в който освен Алберт Попов ще участва и вторият българин Камен Златков, който не стартира днес.

Източник: БНР


Дата: 14.02.2022