Рони О'Съливан спечели за седми път световната титла по снукър

Рони О'Съливан спечели за седми път световната титла по снукър

46-годишният О'Съливан победи на финала сънародника си Джъд Тръмп с 18:13 фрейма и стана най-възрастния световен шампион в историята, изпреварвайки бившия си треньор Рей Риърдън (Уелс), който заслужи последната си шеста титла на 45-годишна възраст.

Известният с прякора "Ракетата" състезател спечели първия си трофей в "Крусибъл" през 2001 година.

"Опитах се да бъда максимално спокоен. Постигнах може би най-добрия си резултат срещу играч от калибъра на Джъд. Никога не съм се влияел от рекордите. Когато ги направиш, е приятно,  но  не съм се стремял към тях, защото не съм се представял добре, когато съм бил обременен. Просто се опитвах да се наслаждавам на играта",  каза О'Съливан, който е номер 1 в световната ранглиста.  

32-годишния Тръмп,  световен шампион през 2019 година, за втори път загуби финал след дебюта си в мач за титлата през 2011 година.
"За мен беше удоволствие и чест да деля масата с него. Рони е най-великият за всички времена. Той постигна нещо изключително и продължава да става все по-добър. Неговата решителност и отдаденост е видна за всички. Рони беше най-добрият в това първенство и то с разлика. Радвам се, че успях поне малко да го затрудня и да направя  мача по-интересен", заяви Тръмп.

 О'Съливан започна силно финала и поведе с 5:1, но ключова се оказа серията от пет поредни фрейма, с която той дръпна с 10:4 и до края контролираше мача.

Източник: БТА