Радостин Василев и Илиана Раева се помириха в социалните мрежи

Радостин Василев и Илиана Раева се помириха в социалните мрежи

Припомняме, че двете страни отправиха сериозни нападки една към друга, като първо Раева се оплака от думите на спортния министър спрямо съпруга й Наско Сираков, а след това и Василев не й остана длъжен на извънреден брифинг на Министерството на младежта и спорта, казвайки, че „някои са облагодетелствани от мафията“, визирайки родната федерация по художествена гимнастика, на която председател е именно Раева. Реакцията й не закъсня, но малко по-късно в сряда двамата използваха социалните мрежи, за да информират обществеността за ситуацията.

„Днес беше един тежък ден за мен и българската художествена гимнастика. Министър Василев ми се обади преди минути по телефона и ме покани утре на разговор в кабинета си. Пожела да ми се извини като мъж към жена по телефона. Написа пост, в който изказва своето отношение към мен и “златните ни момичета”. Оценявам тази подадена ръка и с удоволствие ще отида на срещата. Защото аз представлявам един красив, много успешен женски спорт, за който трябва да се грижа и да работя за неговото развитие и просперитет. Отдавна съм разбрала, че българската художествена гимнастика седи на висок пиадестал, много по-високо от личните ми чувства и понякога от нараненото ми достойнство“, написа Илиана Раева.

"Аз съм човек, който се опира на фактите и моята работа като министър е, от една страна, да направя така, че всички спортисти в България да могат достойно да упражняват своя спорт и от друга страна да прекъсна всички порочни практики, които пречат на българския спорт да се развива. И от тази гледна точка, явно днес, се е получило недоразумение. Вероятно емоционално недоразумение. Затова ще бъда безпределно ясен. Госпожа Илиана Раева е златно българско момиче и създател на много златни български момичета, заради които и аз, както и много българи сме се гордеели, че сме българи. Като такава я уважавам много и това никога не може да се промени. Както и нищо няма да промени желанието ми да вкарам силата на българския закон в българския спорт", коментира Радостин Василев. 

Източник: БНР




Дата: 14.01.2022