Първите български олимпийци се отправиха към Япония

Първите български олимпийци се отправиха към Япония

В отлично настроение и с надежди за медали националният ни отбор по борба за жени замина за подготвителен лагер в Япония.  Тайбе Юсеин и Мими Христова ще участват на Олимпиада за втори път, дебют ще направят Евелина Николова и Миглена Селишка.

„Емоциите са огромни. Огромни и щастлива са, по простата причина, че всяка една от тях претърпя тежки моменти през тези 5 години. Радвам се, че всяка една от тях успя да завоюва място на Олимпиадата, сред най-добрите 16 в света. Силно се надявам, че ще покажат силата и волята, която имат в себе си“, сподели преди заминаването на Летище София старши треньорът на националния тим по борба – жени – Петър Касабов.

Националките ще проведат подготвителен лагер в Окаяма до 26 юли, след което ще отпътуват за Токио.

„Остава в тези две седмици до старта на Игрите до наглася някои тънки неща. Мисля, че ще се справим отлично“, добави Касабов.

Схватките от олимпийския турнир по борба в Япония ще се проведат от 2 до 7 август.

От името на председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова на заминаващите бе връчен националният трибагреник с пожеланието да имат поводи да го развяват, а по традиция всеки получи на изпроводяк плюшени лъвчета-талисманчета за късмет.

"Тайбе Юсеин е все по-добре, направихме два турнира, не е това, което беше, когато стана световна шампионка, но тук вече влиза моята работа да променям някои неща, защото самата травма ограничава много действията от физиката, която имаше. Физически е добре, психически е добре", добави още Касабов.

Източник: БНТ


Дата: 16.07.2021