Паметен момент за България, Ивет Горанова спечели златен олимпийски медал

Паметен момент за България, Ивет Горанова спечели златен олимпийски медал

Българката Ивет Горанова преживя най-емоционалния момент в своя живот.

Ивет Горанова се качи "на върха на света", на най-престижната спортна стълбичка, олимпийската. Ивет Горанова спечели златен медал за България в каратето на Игрите в Токио, побеждавайки съперничките си една по една.

Нашето прекрасно 21-годишно момиче взе своето отличие, окачи го на гърдите си, сложи ръка на сърцето си, а след това се наслади на химна на България.

И въпреки че маската пречеше на лицето, цялата ни страна видя как пее „Мила Родино“ с пълно гърло. И със сълзи в очите!

Ивет Горанова спечели олимпийската титла, след като триумфира в турнира по карате, категория до 55 килограма. Това е първа олимпийска титла за България от 2008 година насам, когато Румяна Нейкова триумфира в гребането.

Във финала на надпреварата 21-годишната българска каратека победи Анжелика Терлюга с категоричен резултат - 5:1, а преди това една по една отстраняваше опонентките си по пътя към трофея.

България вече има пет медала от Олимпийските игри в Токио - злато на Ивет Горанова, сребро на Антоанета Костадинова в спортната стрелба, два бронза за Тайбе Юсеин и Евелина Николова в борбата, както и сигурен медал за боксьорката Стойка Кръстева, която в събота ще се бие във финала на категория до 51 килограма.

Източник: БНТ