Още шест медала за България от Купа "Странджа"

Още шест медала за България от Купа "Странджа"

След победите на Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг) в следобедната сесия, вечерната осигури още четири повода за радост. Началото беше поставено от Радослав Росенов. 18-годишният дебютант в турнира при мъжете се класира за полуфиналите в категория до 60 килограма. Националът изнесе истинско шоу за публиката и победи по категоричен начин Симоне Спада от Италия с 5:0 съдийски гласа. Българинът видимо се забавляваше на ринга, като показа значително по-висока класа. В петък, за място на финала, той ще се изправи срещу друг италианец - Джанлука Русо.

На четвъртфинал в четвъртък са и двамата български участници при 75-килограмовите. Уилиам Чолов, който подобно на Росенов също е дебютант в мъжкия бокс, се справи с естонеца Максим Любимов. Младият талант проведе срещата много точно и премерено. В типичния си стил той нанасяше бърза серия от комбинации, след което с отлично придвижване по ринга избягваше контрите на съперника. Тактика, която му осигури и победата с 5:0 гласа. За място на полуфинал утре той ще срещне Миндаугас Гедминас от Норвегия.

Същото направи и Рами Киуан. Българинът победи с 5:0 съдийски гласа Омурбек Маманов от Киргизстан. Двамата направиха сравнително равностойни първи два рунда. В третия обаче Киуан показа висока класа и завидно самочувствие, като буквално танцуваше по ринга, за да отстрани съперника си. В четвъртък той ще се изправи срещу казахстанеца Нурканат Раис.

Отличната серия беше затворена от Йордан Морехон. При най-тежките (+92 кг) той победи Йонас Язевичиус от Литва и се класира за полуфиналите. Натурализираният кубинец си осигури минимум бронзово отличие, след като показа по-богат арсенал от удари и с по-мощни и точни попадения отказа съпротивата на литовеца. В опит да се класира за финал Морехон ще срещне Нелви Тяфак от Германия.

Източник: БНР

Дата: 24.02.2022