Кубрат Пулев: Нямам намерение да спирам с бокса

Кубрат Пулев: Нямам намерение да спирам с бокса

Кобрата отстъпи на британеца в реванша между двамата с неединодушно съдийско решение – 112-116, 116-112, 114-116.

„Той не беше толкова пасивен, не беше чист, красив бокс, а извън границите на спорта. Видяхте, че съдията санкционираше някои неща, както той си преценяваше. Чувствам се зареден и удовлетворен – това е, 2-1 съдийски гласа“, започна той.

На въпрос относно това дали ще има трети мач между него и Чисора, Кубрат отвърна: „Той дойде в съблекалнята след края на мача, предложи ми бургери – аз му отказах, но някои хора от екипа ми много се зарадваха на тях, аз ги държа в някаква дисциплина спрямо яденето. Попитах го за трети мач, той уклончиво отказа, откраднаха победата, както се казва“.

„Не мисля, че някой може да блокира нещо. Винаги търся причината в себе си. За мен това е успехът“, каза още Кобрата и отговори относно това дали възнамерява да се откаже от спорта след изказването на промоутъра Еди Хърн, че загубилият мача в събота трябва да окачи ръкавиците: „Нямам такова намерение, чувствам се перфектно кондиционно. Трябваше да бъда перфектен, да го смажа, за да не зависи в края от съдиите“.

„Чак такъв анализ не мога да направя. Аркадите ми не са от удари, те са по-скоро от глави. Но, знаете, че професионалният бокс е и малко мръсна игра. За мен ще е истинско удоволствие да се бия в България, макар че вече сме на преговори за трети мач“, добави той по отношение на евентуален мач на родна земя.

„Не сме стабилни в подкрепата си. На всички хора, които ще избълват лоши неща по мой адрес, не ги приемам с лоши чувства, а напротив, с любов. Малко хора в България разбират от бокс, трябва да се оценяват успехите. Нищо не ме притеснява. Да се надяваме октомври-ноември да се завърна на ринга – спрямо противника в събота трябваше да е по-различна стратегията, но понякога всичко се случва много бързо“, завърши Кобрата, като изрази надежда да е отново на ринга в края на годината.

Източник: БНТ