Кирил Милов с европейска титла от първенството по борба в Унгария

Кирил Милов с европейска титла от първенството по борба в Унгария

Кирил Милов спечели европейската титла по класическа борба  в категория 97 килограма на шампионата на Стария континент в унгарската столица Будапеща. Това е първо злато за 25-годишния българин, който има в кариерата си сребърни медали както от европейско, така и от световно първенство. Във финала Милов победи финландеца Арви Саволайнен с 4:1 точки.

Националът ни започна по-пасивно срещата, което бе тактически прийом от негова страна. Това даде първата точка в срещата на Саволайнен, който обаче не успя да се възползва от партера, в който бе българският състезател.

Веднага след началото на втората част Милов избута съперника си от тепиха за 1:1 точки. Това му даде предимство, а малко след това финландецът на свой ред бе поставен в поза партер. Тук обаче дойде голямата разлика за Милов, който успя да превърти съперника си и да заслужи още три точки, а с тях и победата.

България приключва европейското първенство в Будапеща с 10 меда - 2 златни, 4 сребърни и 4 бронзови и на четвърто място в общото класиране след Турция, Азербайджан и Грузия.

Източник: БНР