Калина Бояджиева се класира за три финала на Световното първенство по кикбокс

Калина Бояджиева се класира за три финала на Световното първенство по кикбокс

17-годишната Бояджиева надделя на полуфиналите в дисциплините киклайт контакт и лайт контакт с по 3:0 над Нина Мепелдер (Нидерландия), както и с 3:0 над Кери Браун (Ирландия) в пойнтфайтинг. Така за титлата в киклайт тя ще се бори срещу Линеа Екман (Швеция), в лайтконтаркт - срещу Сташа Липник (Словения), а в пойнтфайтинг ще се изправи за златото отново срещу Мепелдер.  

Българските състезатели се осигуриха и шести финал, след като в лайт контакт при мъжете до 57 килограма Кирил Илиев надделя над Шаболч Бозок (Унгария) с 3:0 и за титлата ще играе срещу Анхо Видал Родригес (Испания).

Кристина Николова и Моника Петкова си осигуриха място на финал ден по-рано.

Капитанът на националния отбор в татами стиловете Николова ще се бори за титлата в категория до 50 килограма в пойнтфайтинг срещу италианката Федерика Тровалуши, а 19-годишната Петкова пък ще срещне Тира Барада (Словения) за златния медал в категория до 50 килограма, но в стила лайтконтакт. 

Финалите ще се играят в петък и събота на 24 и 25 ноември.

Още четирима българи имат шансове за титли, след като достигнаха до полуфиналите в дисциплината киклайт контакт. Това са Кристина Николова (50 кг), Анелия Тодорова (55 кг), Кирил Илиев (57 кг) и Иван Кръстанов (79 кг). Те вече си гарантираха най-малко бронзови отличия.

С бронз в отделните дисциплини шампионата завършват Полина Галинова, Александра Димитрова, Николай Драганов, Даниел Динев, Мариян Петков, Калина Колева, Иван Кръстанов и Александра Георгиева.  

Източник: БТА


Дата: 24.11.2023