Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова спечелиха три златни и четири сребърни медала на финалите на турнира Гран При на Марбея

Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова спечелиха три златни и четири сребърни медала на финалите на турнира Гран При на Марбея

Българките Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова спечелиха общо седем медала (три златни и четири сребърни) на финалите на отделните уреди при жените на турнира Гран При по художествена гимнастика в Марбея (Испания).

Стилияна Николова е първа на обръч с 32.500 точки, първа на бухалки с 29.750 точки и втора на топка с 28.450.

Брезалиева стана шампионка на лента с 29.000 точки, взе сребро на обръч с 30.800 и на бухалки с 28.100 точки, а на топка остана четвърта с 27.800 точки, след като имаше излизане на уреда извън терена.

Боряна Калейн игра само на финала на лента, където допусна грешка и остана втора с оценка 27.350 точки.

И трите българки допуснаха доста неточности в композициите си, които все още не са отработили напълно предвид промените заради новия правилник.

Общо равносметката на България от турнира Гран При в Марбея е десет отличия, след като вчера Ева Брезалиева спечели златния медал., а втора и трета са съответно Боряна Калейн и Стилияна Николова.

Следващото състезание за българските грации е международният турнир "София къп" от 1 до 3 април и Световната купа в София от 8 до 10 април.

Ансамбълът на България за жени в състав Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова изпълни демонстративно композицията си с три ленти и две топки.

Източник: БТА


Дата: 28.03.2022