Джокович на полуфинал на Уимбълдън след обрат срещу Синер

Джокович на полуфинал на Уимбълдън след обрат срещу Синер

Първият сет започна страхотно за Новак Джокович, който поведе бързо с 4:1. Яник Синер обаче показа здрави нерви и успя да навакса изоставането си, стигайки до равенство 4:5. В деветия гейм италианецът имаше и точка за пробив, но я пропусна.

Шампионът от София Оупън все пак проби подаването на Джокович в единадесетия гейм и поведе с 6:5, а след това на свой сервис затвори първия сет в своя полза. 

Във втората част младият италианец продължи да показва страхотен тенис и правейки два пробива спечели сета с 6:2. 

Сърбинът обаче изобщо не се притесни, че изостава с 0:2 сета и в третата част показа огромната си класа. Първата му точка за пробив дойде още във втория гейм, но Джокера не я реализира. В четвъртия обаче милост за Синер нямаше и той загуби подаването си на нула. В осмия гейм италианецът отрази два сетпойнта на свой сервис, но след това Новак бе безкомпромисен при своето подаване и намали изоставането си в сетовете на 1:2. 

Четвъртият сет започна както първия - Джокович набързо поведе с 4:1, но този път Синер не успя да навакса изоставането си. В осмия гейм младокът падна лошо при едно ефектно отиграване, като Джокера веднага прескочи мрежата, за да провери как е съперникът му. Въпреки че първоначално изпитваше болка в глезена Синер успя да продължи мача. Сетовете бяха изравнени - 2:2 след 6:2 в четвъртия. 

В петата решителна част сърбинът продължи да показва много добра игра и благодарение на двата пробива, които реализира в третия и седмия гейм успя да затвори частта с 6:2 и да спечели мача.

Източник: БНР