Ал-Атия увеличи преднината си на рали Дакар

Ал-Атия увеличи преднината си на рали Дакар

Испанският пилот Карлос Сайнс и французинът Стефан Петерханзел с Ауди останаха втори и трети в дългия 649 км етап - съответно на 1:57 минути и 3:44 минути от победителя.

Ал-Атия е първи с 22:36 минути аванс пред Петерханзел и 27:01 минути пред саудитеца Язид Ал-Рахжи с Тойота.

Френският пилот Адриен Ван Беверен с Хонда спечели петия етап на рали "Дакар" при мотоциклетите, като измина най-бързо 643 км около град Хаил, в северната част на Саудитска Арабия. Той спечели своята първа победа в 45-ото издание на известното състезание.

Ван Беверен се възползва от факта, че водещите мотоциклетисти се загубиха и успя да изпревари с 13 секунди съотборника си - чилиеца Хосе Игнасио Корнехо, както и с 5:13 минути американеца Мейсън Клайн, който завърши трети.

Досегашният водач в генералното класиране - австралиецът Даниел Сандерс (ГасГас), направи много грешки в навигацията и завърши на 21-о място с изоставане от 26:56 минути. Така той се срина до осмото място в класирането.

Американецът Скайлър Хауис с Хускварна поведе в генералното класиране с 2:32 минути аванс пред аржентинеца Кевин Бенавидес (КТМ) и 10:24 минути пред младия американец Мейсън Клайн.

Източник: БНР