28 екипажа стартират в рали Твърдица

28 екипажа стартират в рали Твърдица

28 екипажа, с четири по-малко от предварително обявения стартов списък ще участват в 17-ото издание на  рали Твърдица, трети кръг от националния рали шампионат за 2021 г., ще бъдат на церемониалния старт на пл. "Свобода" в града тази вечер в 17 ч. Освен предварително известния отказ от участие на пилота на БМВ-Клуб-България Борис Григоров (Мицубиши Лансър Ево 9), поради различни причини, към топ-пилотите, които няма да пристигнат се присъедини каращият в българското първенство шведски пилот Адам Вестлунд (Престиж, Форд Фиеста Рали4), Даниел Попов (Пещера, Пежо 208 Рали4) и най-бързата европейска състезателка през последните години Екатерина Стратиева (Астра, Пежо 208 R2).

За сметка на това в шампионата се завръща Никола Мишев (АРТ Моторспорт), като рали Твърдица ще е дебют за него тази година, но той също и ще кара за първи път новия си автомобил Пежо 208 Рали4. Ако не се брои Григоров, всички отсъстващи са от един и същи клас RC4, което лишава ралито от един своеобразен рекорд от голямо участие в един клас. Заявките сочеха точно дузина машини от най-атрактивната категория, нещо което не се е случвало през последните 10-15 години.

Въпреки това състезанието се очаква да бъде особено нажежено, защото до финала на шампионата остават 2 ралита - в Сърбия и Шумен, а в този момент лидерът Георги Василев (Дианел, Мицубиши Лансър Ево 9) изпреварва с 32 т. тройният шампион за последните години Мирослав Ангелов (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Eво 2), който обаче изостава и с 4.4 т. от втория във временното подреждане и съотборник Антон Титов (Пежо 208 R2).

За разлика от състезанията в Сърбия и Шумен, твърдишкото рали не носи бонус от коефициента за трудност, така че ако иска да остане в конкуренцията за четвърта титла, Ангелов трябва на финала утре вечер безапелационно да спечели победата.

Източник: БНР


Дата: 16.07.2021