Започна Седмицата на модата в Милано

Започна Седмицата на модата в Милано

След Ню Йорк и Лондон, италианската модна столица ще предложи над 50 дефилета от днес до неделя, включително на "Фенди", "Роберто Кавали", "Прада", "Версаче", "Долче и Габана". 

На Седмицата на модата в Милано се очаква да присъстват повече от 100 000 души, включително купувачи, журналисти и служители на марките, което е с 10% повече в сравнение с 2023 г., каза Карло Капаса, президент на Националната камара на италианската мода. 

Първото ревю на Адриан Апиолаза за "Москино" в четвъртък ще бъде едно от най-важните събития на седмицата. Аржентинският дизайнер, който идва от "Льове", беше назначен за творчески директор на непочтителната и вдъхновяваща се от поп музиката марка миналия месец, след внезапната смърт на предшественика му Давиде Рене само десет дни след като пое поста. Давиде Рене беше назначен, след като Джереми Скот напусна "Москино" след десетилетие като творчески директор. 

Своя дебют в Милано ще направят и Уолтър Киапони за "Блумарин", който наследява Никола Броняно, както и Матео Тамбурини за "Тодс". Уолтър Киапони беше артистичен директор на "Тодс" от 2019 г., а Матео Тамбурини оглавяваше конфекцията в "Ботега Венета". 

Календарът в Милано включваше и представянето на "Мезон Йошики", марката на японската звезда Йошики Хаяши във вторник. Бившият лидер на хевиметъл групата "Екс Джапан", който е на 58 години, описва стила си като "женствен, но също унисекс, ярък,  пищен, с нотка на бунтарство". 

Източник: БТА


Дата: 21.02.2024