Забавни уикенди предлага Военноисторическият музей от 1 юли

Забавни уикенди предлага Военноисторическият музей от 1 юли

Още през този уикенд – от 1 юли, без предварително записване. От 11 часа посетителите ще имат възможност да участват в най-забавната образователна игра 'Мисия разузнавач". Те ще изпитат бързината, логиката и ориентацията си, ще решават загадки, ще разберат кой е главнокомандващият в тяхното семейство и ще научат любопитни факти за българска войска. За да е пълно удовлетворението от изпълнението на мисията, ще има и награда – най-бързите, които открият точните координати на една от впечатляващите бойни машини от външната експозиция, ще могат първи да влязат и да я разгледат отвътре.

През следващите семейни уикенди екипът на НВИМ е подбрал най-предпочитаните от децата и техните родители образователни програми, игри и тематични музейни турове, за да гарантира едно вълнуващо посещение, в което всички се забавляват около знакови експонати във вътрешната и външната експозиция на Музея. Сред тях са "Животните на фронта“, "Васил Левски – вчера и днес“, "Създаване на българската държава“, "Българското средновековие“, тематичните музейни турове "Българските монарси като върховни началници на армията“, "Българските военачалници“ и образователната игра "Мисия разузнавач“.

Участието в съботно-неделните семейни програми е 4 лв. на човек към входния билет. Актуалната информация с конкретните активности за уикенда се публикува своевременно на сайта на Музея и на страницата му в социалните мрежи.

Източник: БНР


Дата: 30.06.2023