Видинчани гледаха грандиозно светлинно шоу

Видинчани гледаха грандиозно светлинно шоу

Събитието се организира за втора поредна година по случай Международния ден на река Дунав, който отбелязваме на 29 юни. Празникът събра до средновековната крепост „Баба Вида“ хиляди жители и гости на старопрестолния Видин. Сред присъстващите бяха кметът на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова. „Посланието ни е Видин да се превърне в най-големия културен и фестивален център. С това светлинно шоу отново поставяме акцент върху река Дунав – една природна забележителност с голямо значение, крепостта „Баба Вида“, Крайдунавския парк и най-вече нашия прекрасен град“, каза пред медии кметът д-р Ценков.

Почти 20-минутната триизмерна анимация предизвика огромен интерес сред многобройната публика. Образите на велики български личности и славни моменти от нашата история „оживяха“ върху крепостните стени на „Баба Вида“ в съчетание с музикален съпровод, светлини и фойерверки, които озариха небето.

Днес проявите продължават с безплатно привързано издигане с топловъздушен балон и гребане с драконови лодки по река Дунав. 

Събитията, посветени на Деня на река Дунав, са организирани от Община Видин и Event Masters, със съдействието на Adventures in Belogradchik.  

Източник: БТА


Дата: 30.06.2023