Преди „Часът на Земята“ на 26 март ще бъде изработено артпано от капачки

Преди „Часът на Земята“ на 26 март ще бъде изработено артпано от капачки

По случай „Часът на Земята“, на 26 март (събота) от 10.00 до 18.00 часа в Градската градина WWF-България заедно с партньорите от „Център за неформално образование и културна дейност АЛОС“, организират инициатива за подреждането на артмозайка от капачки пред инсталацията „Един човек“.

„Тази година искаме да отправим послание за мир – той е първата и най-важна стъпка за опазване на природата и планетата“, отбеляза пред Радио София Калина Бояджиева от WWF-България. И допълни, че 35% от биоразнообразието в Европа се намира в Украйна. Войната там обаче нанася множество щети както на видовете, така и на горите, растителността, на местообитанията като цяло. Съществува и риск във връзка 15-те ядрени реактора на територията на страната.

По традиция в инициативата можем да се включим като изгасим осветлението си от 20:30 ч. в знак на солидарност с човечеството и планетата.

В кампанията ще участва Столичната община, както и религиозни храмове, музеи, галерии и други обществени сгради, каза още Бояджиева.

Източник: БНР


Дата: 25.03.2022