Повече от 60 производители на вино и храни участват във фестивала "Дефиле на младото вино" в Пловдив

Повече от 60 производители на вино и храни участват във фестивала "Дефиле на младото вино" в Пловдив

Шествието ще тръгне в 13:00 ч. от пл. "Стефан Стамболов", където богът на виното - Дионис, ще приветства всички присъстващи граждани и гости. Участие в шествието до храм "Света Богородица" в подножието на Стария град фолклорен ансамбъл "Тракия".

Участниците в дефилето са 67, сред които едни от най-добрите производители на вина и храни.

Фестивалът ще бъде открит на ул. "Съборна" в 14:00 часа, където ще бъде отворена първата бъчва младо вино, реколта 2023 г. При лошо време церемонията ще се проведе на Римския стадион.

Деветнадесет обекта, от които 3 нови, ще отворят врати по  време на дефилето. Гостите на фестивала ще могат да се ориентират по дигиталната фестивалана карта, в която ще открият всички локации и участниците в тях. Дегустациите ще продължат три дни. Винолюбителите ще имат възможността да опитат над 300 вида вина и десетки деликатесни вкуса.

"Дефиле  на младото вино" 2023 се организира от Съвета по туризъм - Пловдив и Община Пловдив в сътрудничество с общински институт "Старинен Пловдив" и Университета по хранителни технологии - Пловдив. Провежда се под патронажа на Министерство на туризма и с подкрепата на Министерството на земеделието. Фестивалът се финансира от "Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2023 г."

Източник: БТА


Дата: 24.11.2023