Панаирни дни започват в Брегово

Панаирни дни започват в Брегово

От 15 до 20 август общината е подготвила културна програма с участието  на певиците Деси Добрева, Анна-Мария, Ивана, оркестър Гъмзата Брас Шоу, водещите Драгомир Драганов и Иво Танев, видинския ансамбъл „Дунав“, каза за БТА кметът на граничната община Илиян Бърсанов. В рамките на панаирните дни, на 16 и 17 август, ще се проведе и третият фолклорен фестивал „Хоро се вие край Тимок“. Той се организира от местното читалище „Развитие-1897 г.“. В него са заявили участие танцови състави и изпълнители от съседните Румъния и Сърбия, уточни кметът.

Панаирът започва с официална церемония на 15 август. Видинският митрополит ще отслужи тържествена литургия по повод храмовия празник на черквата „Успение Богородично“. Владиката ще освети и приготвения от Иван Звездев курбан.

Уроци по грънчарство и базар ще зарадват жителите и гостите на празника. На 16 и 17 август за децата е организирана игротека „Бързи, смели, сръчни“ с награди за най-добрите. По време на панаирните дни ще има безплатен транспорт от населените места до общинския център, уточни кметът на Община Брегово.

Източник: БТА


Дата: 14.08.2023