Откриват се изложенията „Природа. Лов. Риболов“ и „Цветна пролет“

Откриват се изложенията „Природа. Лов. Риболов“ и „Цветна пролет“

28-ото изложение „Природа. Лов. Риболов“ представя дейността на горски предприятия, институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството и опазването на околната среда. Посетителите ще намерят пълен асортимент на изделия за лов, риболов, къмпингуване, морски и речен туризъм, екстремни спортове. 

Деловата програма на "Природа. Лов. Риболов“ е наситена със семинари и дискусии, първа от които е кръгла маса на тема "Разселване на дивеч в България“. По случай "Седмицата на гората 2024“ утре ще бъдат наградени лесовъди от Пловдивски регион. 

При откриването на изложението Ути Бъчваров ще посрещне гостите с дивечов гулаш. Посетителите ще могат да опитат специалитети с дивечово месо.

26-то издание на „Цветна пролет“ показва новостите в цветарството, овощарството, градинарството и озеленяването. Посетителите ще открият разнообразни семена, луковици и посадъчен материал. 

За първи път на изложбата са показани циментови термоизолирани кашпи, които предпазват корените на растенията от външните екстремни температури. 

Български производители представят полиетиленови парници и принадлежности за зеленчукопроизводство. Румънска компания участва с интересни стъклени оранжерии за отглеждане на зеленчуци, които могат да се превърнат и в екзотични зимни градини.

Двете изложения официално ще открие министърът на земеделието и храните  Кирил Вътев.

Източник: БНР