Неделина Неделчева е 56-ата Царица Роза на Казанлък

Неделина Неделчева е 56-ата Царица Роза на Казанлък

Голямата изненада за публиката и за победителката тази година е, че тя получава правото на участие в конкурса за красота „Мис България“. Победителката ще получи още традиционното пътуване до Япония, а през предстоящата година тя ще бъде посланик на Казанлък на изложения и борси по целия свят. 

На събитието присъстваха кметът на общината Галина Стоянова, заместник-кметове, представители на местната администрация и Общински съвет, на местния бизнес и институции, кметове на населени места. По традиция журито в конкурса “Царица Роза” беше избрано непосредствено преди събитието. Тази година претендентките бяха оценявани от жури с председател бригаден генерал Маргарит Михайлов, командир на 61 Стрямска механизирана бригада. Членове на журито бяха председателят на Районния съд в Казанлък съдия Михаил Михайлов, началникът на местното Районно управление на МВР гл. инспектор Андреан Аврамов, началникът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. инспектор Станимир Тончев, притежателят на конкурса „Мис България“ и носител на титлата Супермодел на България през 1993 година Ирина Папазова и Елена Кристиано, която над 30 години управлява една от най-големите козметични компании в страната Christian of Roma. По традиция в състава на журито е и посланикът на Япония в България, който тази година беше представляван от културното аташе в Посолството на Япония Кенто Мераки. 

Поздрав към присъстващите отправи Галина Стоянова. Тя обяви началото на 121-я Празник на розата в Казанлък и благодари на организаторите на конкурса за невероятното начало. Стоянова подчерта, че предстоят още редица културни събития и призова както всички участнички в конкурса, така и жителите на града да се гордеят с наследството на Долината на розите и да обичат родния си край. 

Кметът благодари на ръководството на завод „Арсенал“ АД в лицето на инж. Николай Ибушев. Тази година Празникът на розата за пръв път има генерален спонсор - дружеството, което по повод 100 години от установяването си в Казанлък дари сумата от 100 хиляди лева за организацията на най-дългоочакваното събитие в града. Стоянова изказа благодарност и на останалите физически и юридически лица, оказали подкрепа за Празника. 

Претендентките за короната на Царица Роза 2024 дефилираха пред публиката в няколко кръга. В тазгодишния спектакъл, който протече под мотото „Казанлък ви обича“, беше пресъздадена класна стая, в която всяко от момичетата разказа за забележителности и интересни факти в Града на розите. 

Изборът на тазгодишната Царица Роза постави началото на 121-те Празници на розата в Казанлък. В програмата за поредна година са включени поредица от разнообразни културни събития, които ще представят пред гости от цял свят дългогодишните традиции на региона. Официалното коронясване на 56-ата Царица Роза ще бъде на 31 май, а празникът ще продължи до 2 юни. 

Източник: БТА


Дата: 15.05.2024