Коледният влак с най-стария парен локомотив на БДЖ ще извърши допълнителен курс по маршрута София-Банкя на 17 декември

Коледният влак с най-стария парен локомотив на БДЖ ще извърши допълнителен курс по маршрута София-Банкя на 17 декември

Причината за допълнителния курс е проявеният голям интерес към влака и многобройните запитвания от желаещи да пътуват след разпродаването на билетите за обявените по-рано пътувания.

Допълнителният курс на празничната композиция ще се извърши в 16:00 ч. от Централна гара София. В гара Банкя влакът ще пристигне в 16:32 ч. Атракционният влак ще тръгне от гара Банкя обратно към Централна гара София в 17:45 ч., където ще пристигне в 18:18 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки е 35 лв. с включено запазено място. Децата до седемгодишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях не е осигурено отделно седящо място, посочват от БДЖ. Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Количествата са ограничени.

Коледният влак ще пътува на 17 и на 18 декември по маршрута София до Банкя и обратно, съобщиха на 6 декември от БДЖ. Празничната композиция ще бъде съставена от три украсени вагона и ще потегли от Централна гара София в 11:10 часа. В Банкя влакът ще пристигне в 11:38 часа, където пътуващите могат да се пренесат от една коледна атмосфера в друга, като посетят коледното градче в центъра на курортния град. Атракционният влак ще тръгне от гара Банкя обратно към Централна гара София в 14:00 часа, където ще пристигне в 14:28 часа.

Специален коледен влак на БДЖ ще пътува на 17 и 18 декември и по част от маршрута на теснолинейката. Влакът ще се движи и в двете посоки: от Септември до Велинград и от Велинград до Септември.

Източник: БТА