Кои герои поискаха да видят от пясък децата

Кои герои поискаха да видят от пясък децата

През 2021 г. е 14-ото издание на Фестивала на пясъчните скулптори в Бургас. Той се провежда всяка година под мотото на специално избрана тема. Тази година темата е – “Децата пожелаха“.

Също така Община Бургас е подготвила специална изненада. Всички желаещи могат да посетят Експозиционен център "Флора" Бургас, където са изложени 3D макети – умалени копия на фигурите от миналогодишните издания на фестивала, чиято тема бе "На сафари с фотоапарат", "Кино герои", "Пясъчни приказки" и „Митове и чудовища”.

За инициативата разказва в “Нашият ден“ Димитър Маджаров, директор на Летен театър – фестивали и концерти.

“Предлагаме едно невероятно шоу в пясъчния град. Община Бургас се грижи ежегодно Фестивалът да бъде различен и забавен, за да могат и малки и големи да се забавляват, да се снимат и да се връщат отново.

Какво пожелаха децата

Децата между 6 и 12 г. посочиха, че искат да видят от пясък: Пипи Дългото чорапче, Хари Потър, Мадагаскар, Калинката и Черния котарак, Малката стъпка, Спондж Боб квадратни гащи, Малката русалка, Наруто и други популярни герои.

Фигурите ги ваят 13 български автори, които са част от Фестивала вече 14 години. Тази година участието е само от български автори.

Източник: БНР