Българи и американци на пазар край Чикаго

Българи и американци на пазар край Чикаго

Интересът към българските пазари в района на Чикаго става все по-голям. Дори температурите от минус 17-18 градуса по Целзий вчера не бяха препятствие за решилите да продават и пазаруват. Над 30 нашенски фирми представиха своя продукция, а организаторите споделиха, че желаещите са били повече, но в залата не е имало пространство. На пазар като на пазар - от ръчно изработени бижута, плетива и мартенички до кисело мляко, суджук, бабек и дори мед, произведен от българин край Чикаго.

Тези, които за първи път предлагаха продукцията си определено бяха доволни:

„По принцип предлагам бижутата си на приятели, за рождени дни като подарък. Преживяването е най-вече толкова приятно….“.

Магдалена Иванова за първи път беше зад щанд. Работи като физиотерапевт, но сега, докато се грижи за малкото си дете, си е намерила  друго приятно занимание:

„Предлагам персонализирани подаръци с текст на български език….Днес най-предпочитаният от моите артикули беше чаша за кафе със закачливи надписи посветени на мама и на времето, което мама прекарва да пие кафе“.

Организаторката Жанета Ликова казва, че към българските пазари все повече има интерес и от американска страна, но има още какво да се направи:

„Опитваме се да привлечем и американското общество да дойде и да купува  от нас, защото сме в такъв район, където има и американци и е хубаво и те да знаят, че правим такива базари и има всякакви продукти“.

Източник: БНР


Дата: 16.02.2022