Алигатор, видян да си почива на плаж в Алабама

Алигатор, видян да си почива на плаж в Алабама

Агенцията съобщава, че наскоро едно такова животно било забелязано да се носи по вълните край остров Дофин, като се поклащало спокойно близо до печащите се и нагазилите във водата хора.

Мат Харвил, 27-годишен жител на Мобил, се натъкнал на алигатора на 7 май, докато бил на плажа и правел снимки с приятелката си за обявяване на бременност.

Той казва, че влечугото изглежда се е наслаждавало на слънцето и леко разбиващите се вълни, което привлякло няколко плажуващи да го разгледат отблизо - но не прекалено близо.

"То изобщо не съскаше, не се нахвърляше и не отваряше уста", казва Харвил. "Изглеждаше сякаш наблюдаваше какво се случва."

Харвил направил снимки и видеоклипове на алигатора, за да ги покаже на семейството и приятелите си. Публикацията му във Фейсбук събра 3000 споделяния. 

"Нещата, които никога не си мислиш, че ще видиш", е заглавието, което той постави на фотосите. "За първи път виждам алигатор на остров Дофин. Насочва се към западния край, бъдете внимателни".

Алигаторите се срещат в цяла Алабама в соленоводните заливи и естуари, казва Мариана Голдин, координатор на информационните дейности в Департамента за опазване на околната среда и природните ресурси на Алабама.

"Не е необичайно да ги видите в Мексиканския залив, тъй като те могат да понасят различни нива на соленост", каза тя в имейл. 

Харвил каза, че никога преди не е виждал алигатор в Мексиканския залив.

"От тогава не искам да стъпвам във водата!" - каза той.

Източник: БТА


Дата: 17.05.2023