8 декември е, студентите празнуват

8 декември е, студентите празнуват

За разлика от миналата година, когато заведения, барове, дискотеки и други обекти за развлечения бяха затворени като противоепидемична мярка, днес студентите могат да празнуват, ако притежават зелен сертификат.

Пред „Хоризонт“ председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев заяви:

„По-голямата студентска общност ще се насочи към курортите. По-голямата част от колегите имат такива зелени сертификати и те ще се насочат към курортите, най-вече към курорта Банско, Боровец и Пампорово, като десетки хиляди души отиват именно в тези курорти тази година. Другата част, която. разбира се, няма да бъде по курортите - ще бъде по родните си места“.

В Пловдив, студентите ще могат да посетят безплатно Епископската базилика на Филипопол.  Идеята на институциите е да засилят интереса на младите хора към културно-историческото наследство.

В Камерната зала на Националния студентски дом тази вечер ще бъде представена книгата „Домът и Университетът. Споделени истории от Царство България“. Изданието е посветено на развитието на българската академична система през миналия век. Книгата е с фокус върху значими каузи и инициативи, сред които е и построяването на Национален студентски дом. Строежът започва преди 90 години и е успешен завършек на 30-годишна фондонабирателна кампания, инициирана от българската студентска младеж по онова време.

Източник: БНР