Зимни музикални вечери "Проф. Иван Спасов" за меломаните в Пазарджик

Зимни музикални вечери "Проф. Иван Спасов" за меломаните в Пазарджик

Диригент в първия концерт на домакините от оркестъра на Симфонично-оперетното дружество в града ще бъде маестро Григор Паликаров, който е и артистичен директор на фестивала, а солистът Иван Янъков ще се представи в Концерт за пиано и оркестър №1 от Чайковски. Със Симфония в ре минор музикантите ще отбележат 200 години от рождението на френския композитор Цезар Франк. Началото е в 18.30 ч.

Двете рецитални програми са на дуото Пламен Кумпиков – бас и Даниела Янева – пиано, които ще изпълнят музика от Георгий Свиридов на 28 януари, а в съботната вечер е гостуването в Пазарджик на пианиста Алесандро Марано, който ще свири произведения от Бетовен, Лист, Мусоргски и Иван Спасов.

В неделя ще бъде възобновена традицията, прекъсната заради пандемията, с матине във фестивала да участват и възпитаници на музикалните школи в Пазарджик.

На 30 януари, отново от 18.30 ч., е финалният концерт на Пазарджишкия симфоничен оркестър с произведения на патрона на фестивала Иван Спасов, Карл Мария фон Вебер и Роберт Шуман. Диригент ще бъде Игор Вербицки, а солист - кларинетистката Деница Лафчиева.

Източник: БНР


Дата: 27.01.2022