Започва атрактивният Международен фолклорен фестивал в Пловдив

Започва атрактивният Международен фолклорен фестивал в Пловдив

До 28 юли ще видим изпълненията на представителни фолклорни състави от Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Индонезия, Мексико и Полша.  

Домакини са „Академичен Фолклорен Ансамбъл“ при АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив с главен художествен ръководител проф. акад. Милчо Василев, хореограф е доц. д-р Стефан Йорданови. 

Церемонията по откриването е тази вечер от 20 часа на Античния театър. На същата сцена в последната вечер – 28 юли, петък, от 20 часа ще се състои Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието. 

На 26 и 27 юли, концерти освен на Античен театър ще има и на открита сцена в парк "Лаута". 

Всяка вечер (с изключение на 26 юли, сряда) от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от "Дом Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където от 18.00 часа ще изнасят кратки концерти. 

Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20 часа.  Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта.

Проявата, превърнала се в традиция за културния живот на Пловдив, е истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни. 

Фестивалът е част от общинския културен календар и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми. 

Източник: БНР


Дата: 24.07.2023